Kategorier
Okategoriserade

Travers med precision

En modern travers kan vara ett avancerat och kraftfullt redskap som gör arbetet så mycket mer effektivt och säkert, och den kan kopplas ihop med en fjärrtjänst för övervakning och diagnos.

Utvecklingen av de stora kraftfulla traverskranarna har gått enormt fort de senaste åren. Att använda och styra en travers gör man med en liten låda på magen. Kopplar man sedan ihop den med en fjärrtjänst så kan man sammankoppla maskin och människor för att övervaka, ställa diagnos och analysera på distans.

Det är ju inte bara så mycket mer effektivt att kunna använda en travers på det sättet. Den allra största fördelen är naturligtvis säkerheten. Skulle det vara något fel på kranen så upptäcks det i tid innan det uppstått en skada.

Rätt travers väljer man genom att kontakta företag som tillverkar dom

Det finns i grunden två olika traverser att välja mellan: kätting- och lintelfer. Skillnaden mellan en kättingtelfer och en lintelfer är lyftkapaciteten. Med lintelfer har man också större möjlighet att bygga in smarta bromsfunktioner för mindre ryckig gång och högre utväxling. Det gör den kraftfullare och mer energieffektiv, men den bygger på den gamla principen med talja och block.

Traverser används på skeppsvarv, i industrier och verkstäder över hela världen och kraven på kvalitet och säkerhet är hög.

När man kontaktar företag som tillverkar travers räcker det med att man berättar om sina behov. Sedan vet de precis vad man behöver. Det finns redan många bra modeller, storlekar och funktioner. Men skulle man behöva speciella lösningar så kan de ordna det.