Kategorier
Tak

Tåliga papptak för hus i Göteborg

Papptak passar extra bra för kustnära hus i Göteborg och på platser där det blåser lite mer. Dessutom är papptak prisvärda då materialet är hyfsat billigt och går snabbt att lägga.

Papptak har länge haft lite dåligt rykte då de inte ansetts hålla särskilt länge. Men dagens papptak är av en helt annan kvalitet och håller i minst trettio år och finns i flera olika kulörer. Materialet är också mycket billigare än andra typer av takmaterial och går dessutom snabbt att lägga för en erfaren takläggare. Det gör att inte heller arbetskostnaden blir särskilt hög. En annan fördel med papptaket är att det även är enkelt och billigt att reparera. Dess vattenavledande förmåga påverkas inte heller av takets lutning, och det är därför ett av få material som fungerar på helt platta tak.

Anlita en certifierad takläggare som är specialiserad på papptak

Ett papptak väger lite vilket är snällt mot husets takstolar, till skillnad från ett tak av tegel eller betong. Vill man lägga ett papptak ska man ta hjälp av en certifierad takläggare som är specialiserad på just papptak. Då får man ett tak utan problem och som håller i flera decennier. Men det kan vara en god idé att ta in kostnadsförslag från mer än en takläggare för att jämföra priser. En seriös takläggare kommer först ut på ett kostnadsfritt besök för att besiktiga taket, och för att bedöma hur mycket arbetet som krävs. Först därefter får man en offert som man får ta ställning till i lugn och ro. Läs mer om papptak på denna sida: papptakgöteborg.se