Kategorier
Okategoriserade

Dalarna levererar proffsiga snickare

Dalarna och snickare, det känns som de orden går hand i hand. Kanske är det därför som det finns så duktiga snickare i landskapet. Hantverkarna klarar allt från små dalahästar till stora hus.

Kristina och Mats hade äntligen hittat sitt drömhus i de gamla hemtrakterna. Vackert beläget låg det där vid Siljans strand byggt med genuin snickarglädje. Huset var nyrenoverat och paret bestämmer sig för att bygga en liten kopia av det stora huset som en gåva till dottern att bo i när hon hälsar på dem. De bokar tid med en snickare som kommer på besök för att diskutera projektet.

Snickare som kan byggregler

De får veta att de behöver bygglov om ett helt nytt hus ska byggas. De kunde beställa ett attefallshus och endast behöva skicka en anmälan till byggnadsnämnden för att snabba upp processen. De var tacksamma över hans ärlighet men ville ha en miniatyr av det egna huset. Minus några rum förstås, då det inte fanns tillräckligt med plats. Ritningarna på huset fanns och var något de kunde utgå ifrån.

Snickaren lovade att hjälpa med bygglov och återkomma med en plan för bygget, vilket han gjorde några veckor senare. Bygglov fick de redan efter 21 dagar och projektet kunde startas.

Så äntligen kom dagen då dottern Lovisa skulle komma på besök. Timmarna smög fram då de väntade på att få visa överraskningen. Till sist kom hon och förvåningen och lyckan blev större än de hoppats på. Äntligen hade hon ett eget krypin under besöken som förhoppningsvis skulle bli täta i framtiden. Läs mer om snickare på denna sajt: snickaredalarna.se