Kategorier
Maskiner

Tornkran för arbete på hög höjd 

En tornkran är det perfekta alternativet för den som ska arbeta på en hög höjd med tunga maskiner och vill göra det på ett säkert sätt. Där arbetar man säkert.

För att kunna arbeta på en hög höjd, krävs en säker arbetsplats och ett stort säkerhetstänk. Om en fastighet med många våningar ska renoveras, ska man både ha upp virke och kunna utföra arbetet. Det krävs otroligt stor säkerhet för att utföra det arbetet, samtidigt som man har hjälp av stora och säkra maskiner. 

Något som ofta används för byggarbeten på hög höjd är mobilkranar. Men inte bara mobilkranar, utan även tornkranar. Till skillnad från mobilkranen, så är tornkranen fast. Det vill säga, man installerar den och så står den på samma plats under arbetets gång. Det gör också att den är väldigt säker att utföra arbetet på. 

Tornkranar är alltså det perfekta valet när man ska arbeta på höga höjder. De har ofta en generös höjd och klarar ofta en stor vikt. De täcker även en stor arbetsyta, utan att faktiskt ta upp för mycket golvyta. Det är ett säkert och bra val för olika typer av höghöjdsarbeten.

Hyr eller köp en tornkran

Det är inte alla som har en tornkran, trots att de behöver använda sig av den. Det kan rentav vara onödigt att lägga pengar på att köpa en när det går att hyra. Det finns företag som hyr ut kranar. Det innebär att man använder den när den behövs, sen slipper man tänka på den. 

Man behöver inte oroa sig för var den ska förvaras eller för den service som behöver göras med jämna mellanrum. Skulle något problem uppstå kan man alltid be företaget om hjälp. De har dessutom kranförare att hyra ut om man även skulle behöva det. 

Har man inte själv kunskapen är det värt att hyra en kranförare. Det är inte helt enkelt att framföra en tornkran på ett säkert sätt. Dessutom kan den vara svår att sätta upp. Det behövs expertkunskap om det ska göras på rätt sätt så att den blir säker att utföra arbetet på.