Kategorier
Allmänt

Med golvslipning i Stockholm kan du förnya dina gamla golv

En golvslipning i Stockholm är mer än att bara få till en jämn och slät yta utan repor. Med efterbehandlingen kan du påverka golvets utseende och känsla.

Ser ditt trägolv omodernt och trist ut? Slipa om det och ge det en ny typ av ytbehandling. Trä är ett material som går att variera och förändra. Du kan exempelvis mönstermåla ett trägolv men också täcka det helt i en kulör. Men vill du behålla träkänslan kan du i stället lasera det eller behandla det med en golvolja.

Annars är det vanligt att man lackar eller vaxar golv eftersom det ger ett bra skydd även mot spill och väta. Vill man ha ett lite mörkare golv kan man först behandla det med en pigmenterad olja och sedan lägga på lack eller vax.

Smidigt med dammfri golvslipning

En professionell golvslipning i Stockholm är idag inte särskilt dyr eftersom man kan använda sig av rot-avdraget. Därför lönar det sig sällan att hyra en slipmaskin och själv slipa golvet. Som hemmafixare är det också svårt att få golvet helt jämnt vilket får till följd att ytbehandlingen inte kommer att skydda golvet optimalt. Det gör att man snart måste slipa golvet igen.

Det går snabbt för en professionell golvslipningsfirma att slipa och efterbehandla ett golv. Men då ytbehandlingen måste torka ordentligt kan man inte använda rummet förrän efter två till tre dagar. Dagens maskiner samlar också upp slipdammet vilket gör att man slipper städa hela bostaden efteråt.