Kategorier
Tak

Takläggare duktiga på detektivarbete på Lidingö 

För lekmän är det inte alltid lätt att hitta problem vid takbjälkar och tak. För den typen av jobb är det bra att anlita en takläggare för att besöka Lidingö.

Parets nyinköpta hus var i otroligt bra skick för att vara så gammalt. De hade tur som kommit efter en hängiven husägare. Denne hade målat huset bara år innan han sålde och husgrunden var väl dränerad så de behövde inte oroa sig för att hitta fuktskador i källaren. Något som de var mycket tacksamma för.

Det enda som inte verkade ha hunnits med var själva taket. Därför var det en av de första sakerna som maken Anton skulle ta hand om. Han behövde hitta en takläggare som kunde komma och ta en titt på taket för att de kunde få en bättre bild över situationen när det var klart.

Det fanns flera takläggare på Lidingö och han beslöt sig för att se lite på de recensioner man kunde hitta på nätet. Han ville inte råka ut för någon bluffmakare. När han letat en stund online hittade han ett företag som dök upp hela tiden. De hade fått många fina vitsord av sina kunder.

Takläggare kom i sista sekund

Det var en fin dag då takläggaren från Lidingö kom på besök för att besiktiga taket. Det skulle underlätta den yttre besiktningen betydligt. Paret pratade en stund med takläggaren innan de till sist lät denne sätta igång med sitt och inte bli störd av deras eviga frågande om allt.

För att fördriva tiden gjorde de iordning lite gofika. En nylagad blåbärspaj med vaniljglass med en kopp vanlig bryggkaffe skulle det bli. När allt var framdukat var takläggaren klar med sitt och de satte sig ner ute på den stora altanen som vätte ner mot vattnet. De väntade med att fråga tills kaffet var upphällt.

Takläggaren hade en rynka i pannan och berättade att det mesta såg bra ut. Tyvärr hade han hittat fukt i takstolarna som behöver torkas ut så att det inte blev mögel. Det skulle kunna ställa till det ordentligt. Men då problemet var funnet i tid, skulle allt gå bra. Medan han skulle torka bjälkarna skulle han passa på att byta några trasiga takpannor.