Kategorier
Bygg & Renovering

Renovera lägenhet för försäljning i Stockholm

Vid försäljning av lägenhet finns det en hel del att tänka på. För att få ett bra pris kan det vara bra att renovera sin lägenhet i Stockholm innan försäljning.

Lägenheten som Lotta bott i under de senaste fem åren var inte jättefin. Redan när hon köpte den var den i stort behov av renovering. Lotta som bara skulle bo i den tillfälligt ville inte lägga ner några pengar på den. Hon tänkte istället att hon var glad om hon fick tillbaka samma summa som hon lagt när det var dags.

Av flera olika anledningar blev hon kvar längre än hon tänkt sig. Men nu hade hon fått ett jobb och ville flytta närmare Stockholm. Marknaden var dock lite mättad och skulle hon få lägenheten såld behövde den fräschas upp. Det var det som gällde nu bland köpare. Att betala och få en lägenhet som redan var renoverad.

Hur ska man renovera en lägenhet för att locka köpare?

För att få bra betalt och kunna köpa sin nya lägenhet utan att behöva låna massor, kontaktade hon en mäklare. Lotta hade hört att det var ett bra drag då mäklare visste vad som gällde i bostadsbranschen. Hon kontaktade en som fått bra recensioner och bokade in en tid där de skulle träffas i lägenheten.

Mäklaren berättade att förutsättningarna var bra då lägenheten låg i ett område som var attraktivt. Hon hade en stor balkong med fin utsikt över ett grönområde. Däremot fanns annat att önska inomhus. Väggarna hade färger som inte skulle gillas av alla. Hallen var rödmålad och tapeter i andra rum var från ett annat sekel.

Renovera lägenheten för kunden

Mäklaren hade bra idéer även om de inte var i Lottas smak. Men hon förstod vad mäklaren menade. “Om du väljer att renovera din lägenhet kanske du kan sälja den till ett högre pris”, sa hon till Lotta. Vem kan argumentera mot det? Mäklaren kände till en firma som kunde utföra arbetet. Ett möte bokades in så att de tre kunde träffas i lägenheten följande vecka.

Renoveringen innebar målning och tapetsering av väggar. De gamla trägolven skulle slipas. Allt gick otroligt snabbt och till Lottas förvåning gillade hon verkligen denna makeover. Lägenheten blev ljus och såg nästan ny ut. Skulle hon verkligen sälja den? Innan Lotta hann reagera hade flera visningar bokas in och budgivningen börjat. Renoveringen hade gjort susen.