Kategorier
Golv

Förvandling genom altanslipning

Ibland behövs inte mycket för att skapa en känsla av nytt och uppfriskande. Ibland kan en liten åtgärd, som att måla och slipa altanen inför sommarsäsongen, göra stor skillnad och ge ditt hem en helt ny utstrålning.

Efter ett helt års slit med att renovera det äldre huset, inklusive målning, tapetsering, golvbyte och ett nytt köksinlägg, kände sig ägarna äntligen nästan klara. Trots deras ansträngningar verkade husets yttre fortfarande vara i behov av en ansiktslyftning. Och boven i dramat var altanen. Altanen, som slingrade sig runt hela huset och gav en känsla av en gammaldags amerikansk ranch, var i bedrövligt skick. Med tanke på altanens unika utformning, som omfamnade huset på ett sätt som var ovanligt, var det dags att åtgärda problemen. Den vita färgen som en gång hade prytt altanen hade börjat flagna av och golvet hade åldrats och utsatts för diverse väderförhållanden. Efter noggrant övervägande bestämde ägarna sig för att få hjälp med att slipa altanen innan de gav sig på att byta ut golvet.

Altanslipning – Förvandlingen som förändrade allt

I samråd med en erfaren hantverkare planerade ägarna att utföra altanslipningen när de själva var på jobbet, men ändå i tid för att övervaka processen. Deras diskussioner kring altanens tillstånd och deras förväntningar fortsatte via sms under hela arbetsdagen. Spänningen var påtaglig och förväntningarna höga när de äntligen skulle få se resultatet.

När ägarna återvände hem möttes de av en syn de aldrig hade kunnat drömma om. Där stod huset, förvandlat och föryngrat. Det vita räcket var tydligt och när de närmade sig altanen såg de ett vackert slipat trägolv som glänste i den varma eftermiddagssolen. Istället för att genast gå in i huset, satt de sig i gräset och beundrade deras helt nya tillvaro.