Kategorier
Badrum

Badrumsrenovering i Gävle – så undviker du fallgroparna

En badrumsrenovering i Gävle kräver noggrann planering men också kvalificerade och erfarna hantverkare. I den här texten får du några användbara tips.

En badrumsrenovering är lite speciell då det finns strikta byggregler att följa, vilket gör att man måste använda sig av våtrumscertifierade hantverkare. Men det är också viktigt att man planerar ordentligt och väljer material och inredning med omsorg. Detta då det troligtvis kommer att dröja minst tio år tills nästa gång man renoverar badrummet.

För att få en bättre känsla för olika material och hur man kan inreda sitt badrum kan ett besök i en butik för badrumsinredning vara guld värt. Mät också upp badrummet för att lättare kunna förstå vad som får plats och hur man bäst kan ta tillvara på utrymmet. Det är också viktigt att göra en budget och bestämma hur mycket renoveringen får kosta.

Så hittar du kvalificerade hantverkare till badrumsrenoveringen

Vid en badrumsrenovering i Gävle kan man inte anlita vilka hantverkare som helst, de måste vara erfarna och inneha våtrumscertifikat. Men då man ofta behöver hjälp av rörmokare, målare, snickare och elektriker lönar det sig att använda sig av totalentreprenad. Ta in offerter från några olika byggfirmor som har badrumsrenovering som sin specialitet.

Man kan inte enbart tänka på priset när man renoverar badrummen då kvalitet och skicklighet lönar sig i längden. Ta därför även hänsyn till referenser från tidigare kunder när du väljer hantverkare och byggfirma. Ibland kan det även vara bra att googla byggfirmans namn för att se om det kommer upp några dåliga kundomdömen.