Kategorier
Bygg & Renovering

Är brunnsborrning för bergvärme möjligt i Stockholm?

Funderar du på att skaffa bergvärme men undrar om det är möjligt att göra brunnsborrning för det i Stockholm? Det är faktiskt möjligt i de flesta fall.

En gång i tiden var det en bra idé att byta ut gamla värmesystem mot elvärme. Elen var billig och man tyckte att det var ett underhållsfritt system. De hade säkert rätt men nuförtiden är det inte lika billigt. Om din bostad värms upp med el har du säkert muttrat över elpriserna, för att sedan dra ner värmen och istället huttrat i raggsockorna.

Vilket värmesystem ska man då välja istället för el i Stockholm idag? Att sätta in vattenburen värme för att koppla in sig på fjärrvärmenätet kan vara en bra investering men du kontrollerar fortfarande inte priserna. Ett annat sätt är att installera bergvärme. Men går det att borra så djupt var som helst? Ja, det är faktiskt möjligt att borra för bergvärme på de flesta platserna i Stockholm.

Med brunnsborrning blir bergvärme möjligt

Bergvärme är ett av de mest stabila systemen för värme idag. Långt nere i berget finns det alltid lite värme. Även om det inte är mycket så är det tillräckligt för att du med bara ytterst lite el ska kunna pumpa upp den. Du måste då först anlita brunnsborrning i Stockholm men det är en liten kostnad jämfört med besparingen som du gör på sikt när det kommer till uppvärmning.

Hålet i berget kommer nämligen hålla hela ditt liv och förmodligen även hela husets livslängd. Även om du kanske inte får tillbaka investeringen på lång tid så kommer du att veta mer säkert vad kostnaden för din uppvärmning blir varje månad, eftersom det är relativt stabilt. Dessutom är det en bra investering för miljöns skull – mindre energi går åt och du sparar pengar. Vinst för alla!